Mi a különbség vagy akár hasonlóság a szerelmes szeretkezés és a szex között? Erre találtuk meg a választ. És az igazat megvallva kissé meg is lepett bennünket, hogy szakértők miként vélekednek róla.

Szerelmes szeretkezés vs Szex

Amint az a Teen Health Source-on olvasható, a szex vagy a szexuális együttlét különböző dolgokat jelent a különböző egyének számára, de egy dolog biztos: ez egy egészséges és természetes tevékenység, amelyet a legtöbb ember élvez, aki a maga egyedi módján értelmesnek találja. Amint azt Isadora Alman a Psychology Today-től megjegyezte, az ember különböző célokból dönthet úgy, hogy részt vesz egy aktusban, például vágy, intimitás, unalom, megkönnyebbülés, hatalomgyakorlás, elvárások teljesítése, „babakészítés”, szerelem kifejezése, vigasztalás stb. céljából.

Amikor két ember szeretkezik, a sebezhetőségi szintjük elég magas. Ez gyakran abból fakad, hogy olyan érzelmeket és szavakat osztanak meg egymással, amelyeket korábban talán még nem tettek meg.

Mindkét személy hajlamos elengedni a védelmet, és a kockázat és a jutalom kerül a játékba. Szerelmeskedés közben az ember egyedülálló közelséget él át a partnerével, és nehezen tudja elképzelni, hogy más pillanatok nélküle történjenek.

Azok, akik tisztában vannak ezzel a különbséggel, azt is tudják, hogy a szeretkezéshez mindkét félnek teljesen önmagának kell lennie, őszintének és nyersnek, ahogyan a mindennapokban is, függetlenül attól, hogy ez magában foglalja-e az alkalmi misszionárius pózt vagy néhány kalandosabb felfedezést.

A kölcsönös szeretet és megértés az, ami lehetővé teszi a partnerek számára, hogy teljesen ellazuljanak és szeretkezzenek anélkül, hogy bármilyen nyomást vagy korlátozást éreznének szexuális igényeiket vagy vágyaikat illetően.

Ha nem a szerelem van a képben, hanem pusztán a szexuális örömszerzés, a búcsúzkodás sosem jelent problémát, és az ember képes lehet továbblépni anélkül, hogy feltétlenül elkötelezettséget várna a másik féltől. Ez azonban nem mindig van így, ha olyan személlyel szeretkezik, akivel kapcsolatot talált.

A szerelmeskedés több mindent tesz kockára, mint a szexuális élvezetek megszerzése és megadása, például az érzéseiteket, érzelmeiteket és legmélyebb gondolataitokat, amelyeket megosztotok egymással az aktus során. Ezért a búcsúzkodás nem mindig olyan egyszerű dolog, és mindkét partner jobban érzi magát elkötelezettnek a másik iránt.

A szerelmes szeretkezés

  • Életre szóló kaland.
  • A szerelem összetett kifejezése.
  • Segít nonverbálisan kommunikálni a Szerelmet.
  • Segít megmutatni a jó érzéseket és gondolatokat a szerettükkel kapcsolatban.
  • Többet osztasz meg vele a szerelmeddel, mint csupán a testedet

A puszta szex

  • Inkább fizikai tevékenység
  • A stimulációra összpontosít
  • Szerelem nélkül is élvezhető

Ahhoz, hogy jobban megértsük a két aktus közötti különbséget, ahogyan arra a Thought Catalog is rámutatott, hasznos elmagyarázni a „szex magasságait” és a „szeretkezés mélységeit”.

A szex középpontjában az idegrendszeri ingerlés és válaszreakció áll. Ez a fajta szex általában kizárólag fizikai élményben fejeződik ki, és az alapján mérhető, hogy mennyire intenzív és erős az ingerlés.

Másrészt a „szex mélységei” arra ösztönzik mindkét résztvevőt, hogy testüket, lelküket és elméjüket arra használják, hogy elérjék egymás szívét. Mi több, a szeretkezés teret ad a partnereknek arra, hogy felfedezzenek minden rejtett problémát, ami e páratlanul intim élmény során felszínre kerülhet, és túllépjenek a fizikai test korlátain, és kapcsolódjanak egymáshoz. Az aktus során a hangsúly nem kizárólag a fizikai testre helyeződik, és elkötelezettséget igényel, hogy valóban megnyerjük a partner elméjét, lelkét és szívét.

 

Forrás: Difference between Making Love & Having Sex – Embry Women’s Health (embrywomenshealth.com)

Via: szerelem.info

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük