Ha nem zavar, nyugodtan mehet a szex a menstruáció alatt. Bár kissé zűrös lehet, biztonságos. Sőt, még előnyei is lehetnek. Ügyes technikákkal simán működik.

Szex a menstruacio alatt: Előnyök.

 1. Enyhítheti a görcsöket:
  A menstruációs görcs annak a következménye, hogy a méh összehúzódik, hogy kiadja a bélbőrt. Amikor orgazmusod van, a méhed izmai is összehúzódnak, majd elengednek. Ez a felszabadulás enyhíti a menstruációs görcsöket.
 2. Rövidebb időszakok
  A szex hatására a menstruáció rövidebb lehet. Az orgazmus során fellépő izomösszehúzódások gyorsabban nyomják ki a méh tartalmát. Ez rövidebb menstruációt eredményezhet.
 3. Fokozott nemi vágy
  A libidód változik a menstruációs ciklusod során, köszönhetően a hormonális ingadozásoknak. Míg sokan azt mondják, hogy a szexuális vágyuk megnő az ovuláció alatt, ami körülbelül 2 héttel a menstruáció előtt van, mások arról számolnak be, hogy a menstruáció alatt jobban beindulnak.

Szex a menstruáció alatt: Hátrányok.

A legnagyobb hátránya a menstruáció alatti szexnek a rendetlenség. A vér rád, a partneredre és a lepedőre is kerülhet, különösen, ha erős a vérzésed.

Amellett, hogy az ágyat is összepiszkítja, a vérzés miatt önbizalomhiányosnak érezheted magad. A rendetlenség miatti szorongás elveheti a szex örömét, vagy akár az egészet is.

A menstruáció alatt történő szexszel kapcsolatos másik aggodalom a szexuális úton terjedő fertőzés (STI), például a hepatitis átvitelének kockázata. Ez a vírus a vérben él, és fertőzött menstruációs vérrel való érintkezés útján terjedhet.

Ha minden alkalommal óvszert használsz, amikor szexelsz, csökkentheted a nemi úton terjedő betegségek kockázat.

Ha a menstruációd alatt tervezel szexelni, és tampont viselsz, azt előzetesen ki kell venned. Egy elfelejtett tampon a szex során olyan mélyen benyomódhat a hüvelybe, hogy orvoshoz kell miatta fordulnod.

Szex a menstruáció alatt: Tippek.

Íme néhány tipp, hogy a menstruációs szex kényelmesebb és kevésbé „koszos” élmény legyen:

 • Legyél nyílt és őszinte a partnereddel. Mondd el neki, hogy mit érzel a menstruáció alatti szexszel kapcsolatban, és kérdezd meg, hogy ő is mit gondol erről. Ha valamelyikőtök tétovázik, beszéljétek meg a kellemetlenség okait.
 • Ha tampon van benned, vedd ki, mielőtt elkezdenétek hancúrozni.
 • Teríts egy sötét színű törölközőt az ágyra, hogy felfogd az esetleges vérszivárgást. Vagy szexeljetek a zuhany alatt vagy a kádban, hogy elkerüljétek a rendetlenséget.
 • Tarts az ágy mellett nedves törlőkendőt, hogy utána feltakaríthass.
 • A párod viseljen latex óvszert. Ez megelőzheti a terhességet és a nemi úton terjedő fertőzéseket.
  Ha a szokásos szexuális póz kényelmetlen, próbálj ki valami mást. Például feküdj oldalt úgy, hogy a partnered mögötted van.
 • Bónusz tipp:  Szeretkezzetek közösülés nélkül. Ez az időszak remek lehetőség arra, hogy kipróbáljátok a „csak adás” művészetét. Lehet ez csak a férfi estéje, amikor ő kap különleges kényeztetést. De akár az is lehet, hogyha tampont használsz, hogy a pasi csak a nyelvével vagy ujjával, esetleg egy vibrátorral kényeztet téged. Persze mielőtt gondosan előkészítettétek a terepet egy elnyújtott előjátékkal.

 

Forrás: Sex During Periods: Benefits, Side Effects, Pregnancy Risk, and Tips (healthline.com)

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük