Valószínű, hogy valahol a szexuális történelmed során már átéltél egy intenzív orgazmust, amely a szokásosnál tovább tartott. Nos, ennek az elhúzódó, szélsőséges szexuális energiaérzésnek van egy neve, és ezt úgy hívják, hogy hosszabb orgazmus. Nem összetévesztendő az egy szexuális élmény során bekövetkező többszörös orgazmussal, ez az elnyújtott csúcspont érzés egyetlen hihetetlenül érzéki, hosszú orgazmusnak minősül.

Mielőtt hosszabb orgazmust szeretnél.

A szex egy maraton, nem sprint. Aki szexuálisan aktív vagy maszturbál, tudja, hogy minden orgazmus olyan, mint egy hópehely – mindegyik kicsit más érzés. Míg egyesek olyan intenzív, földrengető érzést keltenek, hogy a szexuális Richter-skálán a hétfokozatúnak minősülnek, mások rövidnek és édesnek tűnhetnek – és mindkettő teljesen normális.

A hosszabb orgazmus nem igényel sokat sem tőled, sem partneredtől azon túl, hogy egy kicsit jobban megértsd tested szexuális örömpontjait. Hogy teljes körűen megismerd, hogyan férhetsz hozzá ehhez az egész testet átjáró érzéshez, megkérdeztünk néhány szexuális wellness-szakértőt mindenről, amit a hosszan tartó orgazmusról tudni kell.

Mi valójában a hosszabb orgazmus?

Egyszerűen fogalmazva, a hosszan tartó orgazmus lassan épül fel, ami szenvedélyes, tetőtől talpig érzéshez és egy olyan csúcsponthoz vezet, amely tovább tart, mint a tipikus orgazmus. A Ceskoslovenska Psychiatrie című csehországi tudományos folyóiratban megjelent kutatás szerint a tipikus női orgazmus 20 másodperctől két percig tart.

„Az elnyújtott orgazmus nem csúcsosodik ki és nem oldódik ki gyorsan” – mondja Lee Phillips New York-i pszichoterapeuta és az American Association of Sexuality Educators, Counselors, and Therapists által minősített szex- és párterapeuta. „Az illető hosszabb időn át késlelteti az orgazmus elérését azzal, hogy kreatívan és a csúcspontig építkezve jut el”.

Tanner hozzáteszi, hogy ezt az elképzelést gyakran gyakorolják spirituálisabb szexuális közösségekben és kontextusokban, például a tantrában. Ettől függetlenül a hosszabb orgazmusnak nem kell a spiritualitáshoz kötődnie, és nem kell profinak lenned a tantrikus szexben vagy más spiritualitásra összpontosító orgazmus-technikákban ahhoz, hogy elérd azt. A hosszabb, erősebb csúcspont könnyen beépíthető a szexuális életedbe, ha egyszerűen csak kísérletezel (a határaidon belül) az előjátékkal, a szólójátékkal, a közösüléssel vagy a fentiek mindegyikével.

Hosszabb orgazmust átélő nő

Kinek lehet hosszabb orgazmusa?

Dr. Monica Grover szerint erre a kérdésre nincs pontos válasz. „Nincs elég kutatás ahhoz, hogy tudjuk, hogy bárki képes-e hosszabb orgazmusra, de úgy tűnik, hogy minden nemű és szexualitású embernek lehet hosszabb orgazmusa” – mondja.

Van egy jó hírünk: függetlenül attól, hogy péniszed vagy szeméremtested van-e, minden szakértőnk egyetért abban, hogy a legtöbb ember képes hosszabb orgazmusra egy kis gyakorlással (amire mindjárt rátérünk). Tanner azonban megjegyzi, hogy összességében a tested is szerepet játszik. „Néhány embernek könnyebb vagy elérhetőbb lehet a hosszabb orgazmus elérése, mint másoknak”.

Hogyan érd el a hosszabb, elnyújtott orgazmust?

A helyzet a következő: az orgazmus nem az „egy méret illik mindenkire” mentalitáshoz kötődik, így nincs egyetlen olyan manőver, amely mindig hosszabb orgazmushoz vezet. Van azonban néhány szakértő által jóváhagyott szextipp, amit bevethetsz a következő randevúd során, hogy a gyönyör fokozásával olyan élményben legyen részed, ami akár elnyújtott orgazmushoz is vezethet.

Sportolj a hosszan tartó orgazmusért

A Texasi Egyetem kutatása bizonyítja, hogy 20 perc séta vagy futópadon való futás növeli a pulzusszámot és a véráramlást minden szervben, beleértve a nemi szerveket is. Sokan közülünk a fokozott véráramlásra úgy asszociálhatnak, mint ami a pénisszel rendelkezők számára előnyös az erekció érdekében, de ha esetleg nem tudnád, a csikló is hasonlóan működik. „A csikló megduzzad a vértől, ami segít stimulálni az idegvégződéseket” – mondja Dr. Grover.

Stresszoldással a hosszabb orgazmusért

A rendszeres testmozgás mellett Phillips a libidó fokozása érdekében a stresszkezelés beépítését is javasolja, mivel a Journal of Sex and Marital Therapy című szaklapban közzétett kutatás szerint a krónikus stressz csökkentheti a nemi vágyat és negatív hatással lehet a szexuális funkciókra. Javasolja továbbá a dohányzás elkerülését és az alkoholfogyasztás csökkentését, mivel mindkettő csökkentheti a véráramlást és ezáltal a nemi vágyat.

Légy türelmes és lassulj le a hosszabb orgazmus érdekében

Ha arról van szó, hogy valóban hosszabb orgazmusra van szükség szex közben, mind Phillips, mind Dr. Grover rajong a szexuális feszültséget felépítő edging gyakorlásáért. „Hagyd, hogy a partnered megérintsen és ingereljen téged, amíg a csúcspont szélén nem állsz, anélkül, hogy hagynád, hogy átbillenj a csúcson” – mondja Dr. Grover. „Dolgozz azon, hogy lassan építsd fel az izgalmat, és add meg a szükséges nyomást és érzést, hogy exponenciálisan növeld az élvezetet.”

A pasik gyakorolhatják a határmezsgyét maszturbálás közben úgy, hogy addig simogatják magukat, amíg el nem jutnak az orgazmusig, majd visszavesznek az ejakuláció előtt. „Ez felépíti a várakozást egy erősebb orgazmushoz.”

A nők stimulálják a csikló környékét, a G-pontot vagy mindkettőt, amíg el nem érik az orgazmust, majd hagyják abba, mielőtt valóban megtörténne.

Próbáld ki a Kegel tornát az elnyújtott orgazmus érdekében

A medencefenék-izomgyakorlatokat, más néven kegel-gyakorlatok hasznosak a hosszabb orgazmus felé vezető úton. Ezek a gyakorlatok javíthatják a medencefenék és a hüvely vérkeringését, ami mind a péniszek, mind a szeméremtestek izgalmának fokozásában hasznos. „Ahogy ezek az izmok erősebbek lesznek, és amikor összeszorítjuk és ellazítjuk őket, képesek lehetünk meghosszabbítani az orgazmusban az érzést, és ez minden nemnél így van.”

 

Lélegezz a hosszabb orgazmusért

Akár először próbálkozol hosszabb orgazmussal, akár már jártál ezen az úton korábban, Tanner szerint a legjobb módja az észbontó szexnek, ha ellazulsz és jelen maradsz a pillanatban.” A tipikus orgazmust a fizikai feszültség felgyülemlése és feloldása jellemzi, de a kiterjesztett orgazmust intenzív érzések, akaratlan izomösszehúzódások, valamint ellazult elme és test” – mondja. Amikor úgy érzed, hogy közeledsz az orgazmushoz, Tanner azt javasolja, hogy gyakorolj egy kontrollált, lassabb légzési mintát, és „összpontosítsd befelé az energiádat” a testi érzésekre hangolódva.

Nem számít, milyenek a szexuális forgatókönyveid, a legjobb módja annak, hogy jól érezd magad, ha egyszerű szórakozást nyújtasz a partnereddel (partnereiddel).

Ne ostorozd magad, ha nem azonnal jön össze az elnyújtott orgazmus

Ne idegeskedj, ha nem lesz életed legintenzívebb orgazmusa, vagy a partnerednek sem azonnal sikerül ezt nyújtanod, miután kipróbáltad ezeket a tippeket, mert mindenki más és mindenki a saját tempójában élvez el. Ráadásul addig gyakorolhatsz újra, amíg nem sikerül. Ennél kellemesebb gyakorolni való pedig aligha létezik.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük